Nohut unlu omlet
Malzemeler (2 adet orta boy omlet icin)1/2 corba kasigi ogutulmus keten tohumu
1 corba kasigi icme suyu
1/2 bardak nohut unu
1 silme cay kasigi kabartma tozu
1 dis ince dogranmis sarimsak
1 sap ince dogranmis yesil sogan (veya yarim minik kuru sogan)
1/2 cay kasigi zerdecal
1/2 bardak minik dogranmis sebzeler (kirmizi biber, yesil biber, domates, dereotu, maydanoz)
1/2 bardak kadar su (gerekirse bir iki kasik daha su)
(Istege bagli olarak 1 corba kasigi nutritional yeast)
Istege gore tuz, karabiber ve cok az kimyon.
Keten tohumu ile bir corba kasigi suyu karistirip 5 dakika bekleyin. Bu arada su haric diger malzemeleri bir kapta harmanlayin. Uzerine keten tohumu karisimini ekleyin. Azar azar su ilave edin, cok civik olmasin.
Iyi yaglanmis ve isinmis tavada omlet gibi pisirin. Ilk once bir tarafi kizarsin, sonra diger tarafi cevirip kizarana kadar pisirin. Diger tarafi cevirmeden once tavayi tekrar yaglamanizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun!
selam, sitenizi yeni keşfettim henüz tüm yazıları okumadım, nutritional yeastı nereden temin ediyorsunuz türkçe bir adres var mı? yada yerine ne kullanılabilir?
YanıtlaSilVegan Dükkan'da var Hanife Hanım, adresi taratırsanız googedan kolayca ulaşmanız mümkün..on line alışveriş de mümkün...
SilYerine bir şey kullanmanıza gerek yok, onsuz da gayet lezzetli oluyor.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor
YanıtlaSilBu sabah ilk kez yaptım. Çok lezzetli olmuş Yeliz Hanım, hele kokusu pişince harikulade...Teşekkürler:)
YanıtlaSilBenimki tavada ters çevirirken dağıldı. Dağılmaması için sizce ne yapmam lazım? Tadı gayet iyiydi.
YanıtlaSilçok lezzetli oldu. arkadaşlarımdan duymuştum ve eve sonunda nohut unu girince deneyeyim dedim. şekli ve kıvamıyla bu kadar başarılı vegan omlet yememiştim.
YanıtlaSilMükemmel oldu teşekkürler☺️
YanıtlaSil