15 Ocak 2014 Çarşamba

Lokumlu purolar

Kolay ve hizli bir tarif. Lokumla veya recelle yapilabilir. Ic malzemesi kisinin tercihine kalmis, cok bol da koyabilirsiniz, cok minimal de. Her ikisi de guzel oluyor.


Lokumlu purolar

Icindekiler:
1 bardak su
1 bardak sivi yag
2 corba kasigi pudra sekeri
1 tatli kasigi instant maya
Aldigi kadar un (ele yapismayacak ve merdaneyle acilacak yumusaklikta, takriben 2-3 bardak arasi)
Ici icin minik dogranmis lokumlar ve kirilmis ceviz ici

Yapilisi:
1-2 bardak unu derin bir kaba alip ortasina cukur acin. Suyu ve yagi bu cukura dokup karistirin. Icine sekeri ve mayayi ekleyin. Ele yapismayan yagli bir hamur olana kadar un ekleyip yagli bir hamur olana kadar yogurun. Hamurdan bir disk yapip dorde bolun.  Bu toplari merdaneyle yuvarlak sekilde acip (takriben 30 cm capinda) bu hamuru pizza dilimleri gibi 12'ye (veya 8'e) bolun. Genis tarafina lokum ve ceviz koyup, genis tarafindan baslayarak sarin.Yaglanmis veya yagli kagit serilmis bir tepsiye dizin.

190 C'de guzelce kizarana kadar pisirin. Cikarinca uzerine pudra sekeri serpip servis edin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder