27 Şubat 2014 Perşembe

Vegan kozmetik: vegan bakim urunleri

Kozmetik neden vegan olmaz? 1. Icinde hayvanlardan elde edilmis bir madde vardir veya 2. Urun veya icerigindeki maddelerin en azindan biri hayvanlar uzerinde test edilmistir.

Vegan kozmetik bulmak ciddi bir arastirma gerektiriyor. En azindan simdilik. Gecen her gun dunya degisiyor, su anda Turkiye'de bulabildigimiz vegan secenekler bes sene oncekine gore o kadar artti ki! Veganlik adina genel gidisat beni oldukca sevindiriyor son zamanlarda. Veganlik daha bilinir hale geldikce kozmetik saticilari da bilgileniyor. Bazen eksik bilgileniyor. Ornegin, hayvanlar uzerinde test edilmemis urunleri vegan sanabiliyorlar. Siz siz olun, kendi arastirmanizi kendiniz yapin. Bir markette vegan urun gordugunuzde de saticiyi da bilgilendirin derim, bir sonraki vegan musteriye katkiniz olur, hatta belki musteriler ilgileniyor deyip de daha fazla vegan urun sunmaya baslarlar. 

Bu yazida sadece sahsen kullanip memnun kaldigim, gunluk ve en temel vegan bakim urunlerinden bahsedecegim. Aklima gelmeyen veya haberimin olmadigi baska alternatifler de var mi? Denediginiz ve memnun kaldiginiz, Turkiye'de bulunabilen urunler biliyorsaniz, alttaki yorumlar bolumunde bunlardan bizi de haberdar edebilirsiniz.



Yuz nemlendiricisi: Uzun senelerdir ayni yuz nemlendiricisini kullaniyorum. Her yerde bulunur: Tatli badem yagi. Hafif nemli cilt uzerine, yuzume ve boynuma suruyorum, o kadar. Kokusunu veya kivamini daha cok begendiginiz baska bir yag varsa onu da kullanabilirsiniz. Daha once jojoba yagi, hindistancevizi yagi, zeytinyagi ve acibadem yagi da kullandim. Sonunda tatli badem yaginda karar kildim.

Vucut nemlendiricisi: Bunun icin de badem yagi kullaniyorum, ya da arada sirada Avalon Organics lavantali vucut kremi.

El ve dudak nemlendiricisi: El nemlendiricisi olarak tatli badem yagi kullansam da, cok soguk gunlerde isler biraz degisiyor. Hindistancevizi yagini daha soguk gunlerde el ve dudaklar icin kullaniyorum, catlamasini onluyor ve catlak varsa da onarimini hizlandiriyor.

Arada vegan kremlere de ilgi gosteriyorum ama cok kokulu seyleri kullanamadigim/kullanmadigim icin bu benim icin pek dert degil. Oneri isterseniz Avalon Organics onerebilirim, bir de Kiss My Face. Dessert Essence'i ve Lavera'yi begenenen de cok. Daha ucuz bir alternatif icin Alterra'yi da deneyebililrsiniz.  

Sampuan ve sac kremi: Iste bu benim icin bir dert. Sadece bir sampuani begeniyorum, o da ithal ediliyor ve cok pahali. Deger mi? Evet deger! Esim bile vegan olmamasina ragmen bu sampuani tercih ediyor: Avalon Organics naneli. Degisik cesitleri var. Daha ucuz bir alternatif isterseniz, suradaki blog yazisinda Alterra markasindan bahsedildigini gordum. Istanbul/Nisantasi'ndaki Rossmann'da bu markanin birkac cesit urununu buldum. Her urunleri vegan degil, mutlaka kontrol edin ve vegan logosunu arayin. Fiyatlari cok daha makul. Daha da ucuz bir alternatif isterseniz zeytinyagi sabunu tavsiye ederim. Fisfisli bir siseye de suyla seyreltilmis sirke koyup saclarinizin ucunu (sadece ucunu, dibini degil) sirkeleyip iyice yikarsaniz saclariniz cok canli, saglikli ve parlak gorunuyor. 

Benim bakim urunlerim bu kadar. Baska bir sey kullaniyorsaniz, siz arastirin gerisini. Markalar belli: Avalon Organics, Kiss My Face, Dessert Essence, Alterra, ve Lavera. Down Under'dan bahsedildigini de duydum ama sahsen hic kullanmadim. Deneyiminiz varsa altta paylasirsaniz cok sevinirim.

Vegan bakim urunlu gunler diliyorum herkese. 


9 yorum:

  1. Down Under'dan memnun kaldım saç kırıklarıma baya iyi gelmişti. Onun dışında LUSH'ın ürünleri de cidden beğeniyorum. Özellikle duş jellerini ve sabunlarını, yüz temizleme için Tea Tree Tonik vazgeçilmezim oldu :) Çok güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. yeliz hanım merhaba,

    blog'unuzu veganlıkla ilgili birtakım araştırmalar yaparken buldum ve çok beğendim. türkiye'nin en ufak bir şikayetinizde doktora gittiğinizde bile her türlü hastalığınızın et yemez oluşunuza bağlanıldığı bir yer olduğu düşünülürse, böyle bir kaynak bulmak harika. :) blog'unuzda mail adresinize bakındım ama bulamadım. eğer sorun olmaz ise mail adresinizi öğrenebilmem mümkün müdür? konuyla ilgili birkaç bir şey danışmak istiyorum da. çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      yelizutku(et)veganyemekler.com'dan ulaşabilirsiniz.
      Sevgiler.

      Sil
  3. Yüz kremi ve toniğim Aubrey Organics. Hem yağlı, hem de karma ciltler için uygun olanlarını kullandım, hepsinden memnun kaldım. Saç kremleri de çok başarılı. Vegan seçenekleri çok. Şampuan için Gratis'te bulabileceğiniz Giovanni ve Nude'u öneririm. Urtekram'ın şampuan, duş jeli ve sabunları çok güzel. Diş macunum da Urtekram. Kiss My Face'in güneş kremi, şeftalili vücut losyonu ve işlem görmüş saçlar için şampuanı süper. Skin Blossom bir diğer vegan marka. Yüz temizleme jeli çok başarılı. Kadın pedi olarak Organyc kullanıyorum, gayet memnunum. Makyajımı susam yağıyla çıkarıyorum. Saçını boyayanlar için Gratis'ten temin edebileceğiniz Naturtint'i öneririm. Yerli bir marka olan Bagno di Roma'nın organik gül kremi şahane bir ürün! Makyaj malzemelerim Lavera, Urban Decay ve Zuii Organic markalarının vegan seçenekleri arasından. Saydığım tüm bu markaları Türkiye'den, internet üzerinden ya da organik ürünler satan mağazalardan, kolayca temin edebilirsiniz. Bu markalar dışında yine kolaylıkla erişebileceğiniz diğer vegan seçenekli bildiğim markalar: Alba Botanica, Green Energy Organics, Erbaviva ve Ecowell.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tugce Hanim, kapsamli yorumunuz icin cok cok tesekkurler. Bu markalarin bazilarini kullanmistim, bazilarini sadece duymus veya gormustum, bazilarini da ilk defa duyuyorum, sayenizde ogreniyorum. Bu kadar secenek olmasi ne kadar guzel!

      Sil
    2. Blogunuz ve değerli paylaşımlarınız için asıl ben teşekkür ederim Yeliz Hanım! Bu konuyu blogunuza eklemeniz çok iyi olmuş. Pek çok okuyucunun fayda sağlayacağından eminim.

      Sil
  4. Öncelikle paylaştığınız bilgiler için çok teşekkurler.

    Abba diye bir marka var, şampuan ve saç kremi için, ürünleri vegan. Sanırım eczanalerde satılıyor sadece. Fiyatlar çok uygun degil, ama ürünler kolay kolay bitmiyor. şöyle de bir link buldum, http://www.pureabbaturkiye.com/Saflik.aspx bilgi için.

    Rival de loop marka göz makyaj temizleyicisi de guzel bu arada rossmanda mevcut. Markanın bazı ürünleri vegan bu ürün de dahil olmak üzere. Gerçi temizleme pamuğuna birkaç damla zeytinyağı(en etkilisi) ya da badem yağı tarzı bir yağ damlatarak dahi simsiyah göz makyajını temizlemek mümkün.

    Ayrıca yine rossmannda isana diye bir marka var, uygun fiyatlı ve vegan ürünleri mevcut.

    Bu arada blogunuz harika.

    YanıtlaSil
  5. Distributoru olduğumuz maria.nila saç bakım ürünlerini vegandir sertifikalı

    YanıtlaSil
  6. yeni çıkan eyüp sabri tuncer şampuanları da v-label sertifikalı, tavsiye ederim.

    YanıtlaSil