14 Şubat 2014 Cuma

Kahvaltida vegan omlet cesitleri

Gectigimiz gunlerin birinde bir Facebook grubunda kahvaltida neler yenebilecegi soruluyordu. Artik vegan kahvalti secenekleri o kadar cok ki! Vegan olsak da olmasak da bazen hayatimiz monotonlasiyor, mesela kahvaltida hep ayni seyleri yemeye basliyoruz. Bazen aklimiza yenecek baska hicbir sey gelmiyor. O zaman da google ve vegan bloglar imdadimiza yetisiyor. Sadece turkce vegan bloglarda bile kahvaltilik fikirleri ve tarifleri o kadar cok ki! Vegan omlet ve vegan protein kaynaklari uzerine yaptigim ufak bir derlemeyi sunuyorum. Atladigim seyler olursa lutfen alttaki yorumlar kismina ekleyin, hepimiz faydalanalim.


Tabii ki nohut unlu omletten bahsederek baslayacagim. Hem malzemeleri her yerde bulabilirsiniz, hem yapimi inanilamayacak kadar kolay, hem de cok cok cok lezzetli. Bir numarali omlet tarifim: Nohut unlu omlet!


Omlet deyince silken tofu ile yapilan omlet en cok akla gelenlerden biri. Silken tofu bulamadiginizda normal sert tofuyu blenderda az bitkisel sutle cekerek de yapabilirsiniz. Hatta o sekilde yapinca ben tadini daha cok seviyorum. Iki numarali omlet tarifi: Tofu omleti, burada ve burada





Bir de cok daha ince ve renk acisindan omletten cok krepe benzeyen keten tohumu omleti var. Buyrun tarifler burada ve burada.




Yumurta yemeyecekseniz, cirpilmis yumurtasiz tofu yiyebilirsiniz. Burada da bir tarif var.




Tofu yoksa ne yapacaksiniz? Hayatiniza devam edip yaratici olacaksiniz. Mesela haslanmis nohutla yapilan bu tarifi deneyebilirsiniz, ya da bu nohut unlu farinata tarifini. Cok besleyici ve cok lezzetli.





Bunlar sadece bloglardan derlediklerim.  Ustelik hepsi bu kadar da degil. Daha peynir alternatifleri var, pogacalar, borekler, gozlemeler, krepler, wafflelar, vs. Var da var. Yazarken bile agzim sulandi.

Elim yoruldu, bugunluk bu kadar yeter mi?


Kaynakca:
http://veganyemekler.blogspot.com.tr/2013/12/nohut-unlu-omlet.html
http://veganizm.blogspot.com.tr/2014/02/tofu-omleti.html
http://veganblogg.wordpress.com/2012/08/15/vegan-omlet/
http://veganizm.blogspot.com.tr/2008/12/keten-tohumu-omleti-2.html
http://veganblogg.wordpress.com/2014/02/03/keten-tohumu-omleti-2/
http://veganyemekler.blogspot.com.tr/2014/01/crplms-tofu-tofu-scramble.html
http://sedefmutfakta.wordpress.com/2013/10/17/soya-peynirli-omletimsi-bisey-tofu-scramble-vegan/
http://veganyemekler.blogspot.com.tr/2013/06/kahvaltida-nohut.html
http://veganlezzetler.blogspot.com.tr/2013/12/dereotlu-farinata.html


Not: Bu yayinda kullanilan resimlerin tumu benim degil. Bazi resimler linkteki ve kaynakcadaki bloglardan, sahiplerinin izniyle alinmistir. Lutfen kullanmadan once sahiplerinden izin alin.


6 yorum:

  1. Cok tesekkurler birbirinden guzel tarifler icin ama burada(Ingiltere)ve Turkiye'ye geldigim vakitlerde de yasadigim(Amasra)yerde de nohut unu yok,hele Amasra'da(cok kucuk yerlesim yeri)ne soya sutu heleki tofunun ne oldugunu bile bilmiyor marketler.Acaba Turkiye'den online siparis verebilecegim siteler var mi?Kenevir tohumu da yok...Hic degilse kendi sutumu yapmak icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://vegandukkan.com buradan ya da çeşitli gurme sitelerinde -mesela http://www.gurmenet.com gibi- alışveriş yapabilirsiniz. Bunlar benim kullandıklarım, daha pek çok site bulabilirsiniz bunlar gibi, biraz araştırsanız yeter.

      Sil
    2. Ingiltere'de nohut unu bulabilirsiniz, oradaki Hintli nufusu o kadar cok ki. Ve nohut unu Hint mutfaginin temellerinden biri. Hintli arkadasiniz varsa danisabilirsiniz, veya yasadiginiz sehirdeki Hint marketlerine veya Hint restoranlarina sorabilirsiniz. Chickpea flour, garbanzo flour, gram flour veya besan diye gecer. Turkiye'de Istanbul'da bile sikinti cekiyoruz vegan urun bulmakta. Ben o yuzden tum alisverisimi uc yerden yapiyorum: Ecolife Vegan Dukkan, semt pazari veya organik pazar ve Migros. Soya sutleri artik Migros'ta cesit cesit var. Amasra'dakinde yoksa getirmelerini isteyebilirsiniz. Kenevir tohumunu bazi aktarlar satiyordu eskiden. Uzun suredir kenevir tohumu aramadim, sutunu pek tercih etmiyorum, o yuzden su anda aktarlarda var mi bilmiyorum. Internette birkac site var bu urunleri bulabileceginiz, ama ben vegan isletmeleri desteklemek icin hep Ecolife'tan aliyorum. Turkiye'nin neresinde olursaniz olun Ecolife Vegan Dukkan'dan internet uzerinden siparis verbilirsiniz (vegandukkan.com). Istediginiz urun internette gorunmuyorsa mutlaka telefonla arayip sorun, Tarkan cok yardimci oluyor ve sabah siparis verirseniz ertesi gun koli elinizde oluyor. Yalniz daha once yasadigi zorluklar yuzunden Tarkan artik buzdolabinda tutulmasi gereken urunleri kargolamiyor. Yani EraSoy organik tofuyu gonderemez ama Everfresh tofuyu gonderebilir. Soya sutleri ve nohut unu da gonderebilir.

      Sil
  2. Çok güzel bir derleme olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Faydalı olduğuna sevindim.

      Sil
  3. www.facebook.com/veganmutfak 'da baya kapsamlıdır.

    YanıtlaSil