5 Eylül 2013 Perşembe

Yulaf ezmeli toplar

Yillar once bir arkadasim yulaf ezmeli toplar ikram etmisti. Cok begenip tarif istedigimde ise "Icinde bir sey yok ki, sadece yulaf ezmesi" deyip gecistirmisti. Kendisi cig beslenme sefiydi, belki de tarifini paylasmak istemedi.  O gun bugundur o toplarin tadi damagimda kaldi ve nedense de sirri cozulemez bir tarif gibi geldi. Nihayet, annem hurmali toplari yapinca aslinda bunlarin ne kadar kolay yapilan seyler oldugunu gorup denemeye cesaret edebildim. Aslinda gercekten cok kolaymis. Ve cok hafif.





Yulaf ezmeli toplar

1 bardak kuru yulaf ezmesi
1/2 bardak su
2 corba kasigi ogutulmus ceviz
1-2 corba kasigi hindistan  cevizi rendesi
2 corba kasigi seker (veya agave surubu veya pekmez)
1/2 paket vanilya
1/2 cay kasigi tarcin (istege bagli)
ustu icin 3-4 corba kasigi hindistan cevizi rendesi veya ogutulmus ceviz

Kuru malzemeleri karistirip uzerine 1/4 bardak su ekleyin ve kasikla karistirin. Islak bir "hamur" olusturana kadar, 1-2 corba kasigi su eklemeye devam edin.  Tum suyunuzu kullanmaniz gerekmeyebilir. Yulaf ezmenize bagli.
Olusturdugunuz "hamuru" (hem islak hem de dagilan bir karisim olacak) iyice bir araya getirip 10-15 dakika dinlenmeye birakin. Bu sure icinde yulaf ezmeleri suyu emecek ve siskinlesecek. Sonra ceviz buyuklugunde hamur parcalari ayirip bunlari elinizde top haline getirin ve hindistan cevizi veya ogutulmus cevizde yuvarlayin.  Hamurunuz top olamayacak kadar yapiskan ve islaksa, bir tatli kasigi ile ceviz buyuklugunde hamur parcalarini ayri bir tabaga dizip yine 10-15 dakika bekleyin. Bu surenin sonunda daha kolay top haline gelecekler.

Afiyet olsun!

3 yorum:

  1. Elinize sağlık çok güzel bir tarif olmuş:)

    YanıtlaSil
  2. Yelizcim,bir ara şu hurma topları tarifini de yazarmısın?

    YanıtlaSil
  3. Tarif burada:
    http://veganyemekler.blogspot.com.tr/2013/08/cevizli-hurma-toplari.html
    Afiyet olsun!

    YanıtlaSil