İşte o tarif :)
Nohutlu mini gül börekleri
1 su bardağı nohut
1 küçük kuru soğan
1 tatlı kaşığı nane
3 adet yufka
Yeterince yağ ve tuz
Nohutlar haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzülür, kenarda
saklanır.
Nohutlar bir kabın içinde bıraz haşlama suyuyla ezilir. (Arda
kalan haşlama suyula da pilav yapılır, çorba yapılır.)
Soğan zeytinyağında kavrulur, en sonunda 1 tatlı kaşığı nane
eklenir. Nohutlarla karıştırılarak sıvımsı bir macun elde edilir.İsteğe göre tuz eklenir.
Yufka açılır ve bir tarafı tamamen yağlanıp pizza dilimi
gibi 8’e bölünür. Dilimlerin geniş
tarafına hazırlanan nohutlu içten sürülür ve biraz dağıtılır. Yufka parçası
rulo şeklinde sarılıp gül haline getirilir. Yağlanmış tepsiye dizilir.
Fırına vermeden önce böreklerin üstüne soya sütü veya yağ
veya sulandırılmış pekmez veya bu üçünün kombinasyonlarından oluşmuş bir
karışım sürülür ki böreklerin üstü kızarsın. Susam ve çörekotu serpilir.
180-200 oC’de üstü kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkınca da çıtır börek istiyorsanız tepsi açıkta
bırakılır, yumuşak börek istiyorsanız da böreklerin üstüne azıcık su serpilir
ve üstüne bir bez örtülür. Sonra afiyetle yenir.
Afiyet olsun!
Hoş olmalı denemek lazım :) Teşekkürler ...
YanıtlaSilDoğrulama kodu yorum yazmayı zorlaştırıyor :)
Afiyet olsun canım...
YanıtlaSilYufkalarin yapiminda icinde sut ve yumurta yok degil mi?
YanıtlaSilYufkacidan alinan yufkalarda genelde olmuyor, ama ben her defasinda soruyorum. Marketten paketli halde aliyorsaniz, paketin ustunde icindekiler kisminda yazar zaten icinde ne oldugu. Ama ev yapimi yufkalarda (mesela anneniz veya komsu teyze size elde yufka acarsa) genellikle yumurta da sut urunu de kullaniliyor, onceden uyarmak lazim.
Sil