12 Ağustos 2013 Pazartesi

Misir unlu kek


Vegan yemek blogu yazip da hala bu tarifi paylasmamak olacak is degil. Misir unlu keklere yine ecnebi memleketlerde alismistim, gunun her ogununde yiyebilecegim en sevdigim keklerden biri haline geldiler. Bu tarif, unlu bir Amerikan misir unu firmasinin paketinden (hangisiydi hic hatirlamiyorum) degistirile degistirile bu hale geldi. Yurtdisindayken soya yogurduyla yapiyordum. Simdi ise buna alternatif olarak kesilmis soya sutu kullaniyorum, sonuc mukemmel. 






Misir unlu kek

1 bardak misir unu
¾ bardak beyaz un
½ bardak seker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
½ tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi sirke
1 ¼ bardak soya sutu
1/3  bardak sivi yag

Firini 190 C’ye ayarlayin. Once sirkeyi soya sutune ekleyip soyle bir karistirin ve siz diger malzemelerle ugrasirken bu karisimi bir kenarda bekletin. Unlari, sekeri, tuzu, vanilya ve kabartma tozunu genis bir karistirma kasesi icinde karistirin. Soya sutu-sirke karisimina yagi ekleyip, bu sivi karisimi unlu karisima ekleyin ve karistirin (tahta bir kasikla, veya cirpma teliyle). Cirpmaya gerek yok, malzemeler karissin yeter. Karisimin tadina bakip gerekirse seker veya agave surubu ekleyin. Ufak bir firin tepsisine karisimi dokup isinmis firinda 20-30 dakika kadar pisirin. Uzeri kizarinca kurdan testi uygulayin: dibine kadar batirdiginiz kurdani cikarinca ustune yapismis hamur kalmiyorsa kek pismistir.

15 dakika kadar sogumasini bekleyip sonra servis edin. Sicakken super oluyor, ozellikle de kitir kitir kizaran, catlak yerleri bir daha bulamiyorsunuz. Sogudukca daha yumusak ve adeta islak kek kivamina geliyor.

Afiyet olsun!

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Rica ederim, ben de size tesekkur ederim.

      Sil
  2. Merhaba, şeker tüketmeden kek yeme şansımız yok mu, yerine ne koyabiliriz sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki seker kullanmadan da yapabilirsiniz. Ben tatlilarda seker yerine baska seyler de kullaniyorum cogu zaman. Bu tarifte en iyi sonuc veren tatlandirici toz seker, ama onun yerine agave surubu ile de oluyor. Yalniz sivi malzemeleri ona gore kismaniz gerekecek. Hurma surubu da ise yarar, ama kendine ozgu hafif bir tat katar. Onun disinda pekmez turu tatlandiricilar kekin rengini degistirir, o yuzden kakaolu tariflerde tercih ediyorum, ama sizin icin dert degilse kullanabilirsiniz. Diger alternatif tatlandiricilarla ilgili bir tecrubem yok, siz akliniza gelen seyleri deneyebilirsiniz.

      Sil