Muzlu-buğday
ruşeymli- kinoalı- cevizli muffin
1 bardak soya sütü
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
3 adet aşırı olgun yerli muz
1/3 bardak sıvı yağ
1/3 bardak üzüm pekmezi
1 1/3 bardak un
¾ bardak buğday ruşeymi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
½ tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı tarçın
½ bardak dövülmüş ceviz içi
½ bardak pişmiş kinoa
Önce fırınınızı 190 oC’ye ayarlayın. Muffin tepsinizi
hazırlayın (yağlayın veya kağıt bardakçıkları dizin).
Soya sütüne sirkeyi ekleyip karıştırın ve sütün kesilmesi
için bir kenara koyun.
Muzları ezin (çatal gayet iyi iş görüyor). Üzerine sıvı yağ
ve pekmezi ve en sonunda da sirkeli süt karışımını ekleyin ve karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, buğday ruşeymini, tuzu ve
tarçını bir kapta birleştirip karıştırın.
Sıvı karışım ile unlu karışımı birleştirin. Unluyu sıvıya yavaş yavaş katmayı tavsiye
ediyor kitap. Ben tam tersini yaptım, biraz topakçıklı oldu ama vegan keklerde
topakçıklar hiç sorun değil zaten.
Cevizleri ve kinoayı katın ve eşit dağılması için kısaca
karıştırıp karışımı muffin tepsisine dökün. 12 muffin için yetip artacak
harcınız olacak. Artanı yalayabilirsiniz, bu da vegan kek harçlarının bir
güzelliği J
Harcı yalarken muffinleri fırına vermeyi unutmayın. 20 dakika sonra, veya
kokular gelmeye başlayınca, kürdan testi uygulayın. Kekin içine batırdığınız
kürdan temiz çıkmalı. Ben bunları biraz uzun pişirdim, onun için biraz daha
esmer tenli oldular.
Bunlar ne ile iyi gider? Bence saleple. Ama salepsiz de
güzeller, ayaküstü birkaç tane yedim.
Teşekkürler Veganomicon, iyi ki varsınız İsa Chandra Moskovitz
ve Terry Hope Romero! Size de afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder