Bu tariften o kadar bereketli bir pasta çıkıyor ki ye ye
bitmiyor, komşulara ver bitmiyor, işe götür bitmiyor. Güzel bir pasta oluyor.
Vegan kekin tarifi PETA’dan, kaju fıstıklı dış kreması Ani Phyo’dan. Afiyet olsun. Vegan kek tarifini tek kat için veriyorum, siz tarifin
iki katını yapıp keki ikiye bölebilirsiniz veya iki tane aynı kekten
yapabilirsiniz.
Kakaolu vegan kek
1 ½ bardak un
1 bardak toz şeker (ben 1/2 bardak kullaniyorum)
3 tepeleme tatlı kaşığı kakao
1 cay kasigi karbonat (veya ½ paket kabartma tozu)
½ paket vanilya
1 çorba kaşığı sirke
5 cay kasigi (veya ¼ bardak) sıvı yağ
1 bardak soğuk su
Fırını 185 oC’ye ayarlayın. Katı malzemelerı ayrı
bir kapta, sıvı malzemeleri ayrı bir kapta birleştirip karıştırın. Sonra
katıları sıvılara ekleyerek karıştırarak birlleştirin. Yağlanmış fırın
tepsisine aktarıp pişirin. Takriben 25-35 dakika arası. İçine batırdığınız
kürdan temiz çıkıyorsa pişmiştir.
Ara kreması için:
Vanilyalı puding
3 tepeleme yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
½ paket vanilya
Aldığı kadar soya sütü
Arzuya göre şeker (3 yemek kaşığı veya daha fazla)
Kısık ateşte unu yağda kavurmaya başlayın, yavaş yavaş soya
sütünü eklerken karıştırmaya devam edin. Pudinginiz piştikçe katılaşacağı için
oldukça cıvık bir kıvam olsun. Katılaştıkça da soya sütü ekleyebilirsiniz.
Vanilyayı ekledikten sonra tadına bakarak şeker koyun.
Keki ıslatmak için
şurup:
1 bardak su
½ bardak şeker
Suyu ve şekeri birlikte kaynatın. Ya soğuk keke sıcak şurup
dökün, ya da sıcak keke soğuk şurup. Ben keki soğutup kalıptan çıkardıktan
sonra sıcak şurup dökmeyi tercih ediyorum.
Şurupla ıslattıktan sonra ara kremayı da sürün. İki keki üs
üste koyun. Üst keki de ıslatın. En üste de kaju kreması sürün.
Kaju fıstıklı
Hindistan cevizli krema
1 bardak kaju fıstığı
¾ bardak su
1/3 bardak agave
şurubu
¼ bardak Hindistan cevizi rendesi
¼ bardak ılık Hindistan cevizi yağı
½ paket vanilya
Hepsini rondoda birleştirip krema haline getirin. En son kremayı da sürünce pastanız yemeye
hazır. Bir gün sonra tatlar daha da
oturmuş olacak. Buzdolabında saklamanızı tavsiye ederim. Üzerini dilediğiniz gibi
süsleyebilirsiniz. Çikolata rendelemek
en hızlı süsleme yöntemlerinden biri. Afiyet olsun!
Not: Bu kadar uğraşamam derseniz, tek kek ölçüsünü pişirin,
üstüne de 1 bardak soya sütü, ¼ bardak sıvı yağ ve ½ bardak şekeri kaynatıp
iyice karıştırın, kekin üstüne dökün. Bu haliyle de ıslak kek oluyor, ve pastadan
bile daha dayanılmaz olduğunu göreceksiniz.
Buna da afiyet olsun :)
Maalesef hayal kırıklığına uğradım, kek kısmı çok az, krema kısmı çok çok fazla oldu. Tamamen tarife sağdık kalmama rağmen fotoğrafta ki forma yaklaşamadım bile. Teşekkürler...
YanıtlaSilKek tarifi tek kat için. İki kat için ya tarifi ikiye katlamamız, ya da iki adet kek yapmanız gerekiyor. Acaba sorun bu muydu?
SilKaju fıstıklı Hindistan cevizli krema yerine ara kremayı kullanabilir miyim ?
YanıtlaSilTabii ki. Ama kaju fistikli krema cok daha ozel bir pastaya donusturuyor.
SilAgave şurubunu bulamadım ne yazık ki, o olmasa sorun olur mu tarifte?
YanıtlaSilAgave şurubu bulamadım, o olmadan da olmaz mı acaba? Ya da yerine ne konuşabilir?
YanıtlaSilAgave şurubu yerine elma konsantresi veya hurma şurubu da kullanabilirsiniz. Ya da suyu biraz azaltıp toz şeker veya hindistancevizi şekeri de kullanabilirsiniz.
SilTarifinizde (kekin yapım aşamasında) yağın ölçüsünü yanlış yazmışsınız. 1/4 bardak 5 yemek kaşığına denk gelir, 5 çay kaşığına değil.
YanıtlaSil