Hal böyle olunca yediklerimiz “aşırı” sağlıklıymış gibi
geliyor bazen. Şöyle yağlı, kızarmış bir şeyler yesek diyorum :) Böyle
zamanlarda da genellikle vegan köfte yapıyorum. İşte siyah fasulye köftesi ile
başlayan vegan köfte tariflerine bir ek daha. Bu köftenin tarifi Everyday HappyHerbivore kitabını karıştırırken ortaya çıktı. Aslında kitap vegan ve yağsız tarifler
içeriyor, bense utanmadan kalkıp bol yağlı bir tarif için esin kaynağı olarak
kullandım kitabı. Olsun, yemek kitapları ilham vermek için varlar.
Kinoalı, susamlı, meksika fasulyeli köfteler
¾ bardak pişmiş kinoa
1 ¾ bardak pişmiş Meksika fasulyesi
2 çorba kaşığı susam
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı patates nişastası
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı soya sosu
½ küçük soğan
Baharatlar (kimyon, kekik, kırmızı toz biber, tuz)
Tüm malzemeleri derin bir kapta birleştirin ve tatlar
birbirine geçene kadar yoğurun. Karışım çok cıvık olmamalı, elinizle şekil
verebiliyor olmanız lazım. Gerekirse biraz daha un ekleyin. İyice yoğurduktan
sonra elinize cevizden biraz daha büyük toplar alıp elinizle şekil verin.Şekildeki gibi görünebilmeleri lazım.
Tavada arzu ettiğiniz kadar sıvı yağ ile kızartın. Bir
taraflari kızarıp sertleşince spatula yardımı ile ters çevirip kızarana kadar
pişirin.
Sıcak servis edin.
Afiyet olsun!
İyi ki varsın!
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSiliyiki blogunuzu buldum hemen takibe aliyorum :) Bazen yiyecek bulmak konusunda zorlaniyorum ozellikle ''yagli'' birseyler yemek istedigimde :))
YanıtlaSilEllerinize saglik :)
http://terbiyelisulukofte.blogspot.com.tr/2013/12/meksika-fasulyeli-kinoal-vejeteryanve.html Benimkinin görüntüsü böyle. Vegan misafirlerim bayıldılar.
YanıtlaSilNe guzel! Elinize saglik.
SilŞimdi yapıp yedim,gayet güzel oldu ve mis gibi koktu.Teşekkür etmek isterim.Bundan sonra hep yapacağım:)
YanıtlaSil