Bu tarifte organik tam buğday unu kullanıyorum. Tam buğday
ve rafine unları karıştırıyorum, ekmek daha çok kabarıyor. Ama tamamen tam
buğday unu da kullanabilirsiniz, sadece kullandığınız suyu yarım bardak kadar
artırmanız gerekecek. Üşengeçlikten
unları elemiyorum, siz elerseniz farklı bir sonuç elde edebilirisiniz. Bu arada
ekmeğinizin nasıl olacağını bulunduğunuz yerin sıcaklığı, havanın nemi, hatta
kalabalık bir şehirde mi yoksa kalabalıktan uzak bir kır evinde mi yaşadığınız
bile etkileyecek (şaka yapmıyorum). O
yüzden sizin ekmeğiniz, benimkinden
farklı olabilir. Su, un ve maya oranıyla biraz oynayarak istediğiniz kıvamı
tutturabilirsiniz.
Tam buğday unlu ekmek
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
300 ml ılık su (100 ml kaynar + 200 ml oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı pekmez
1 bardak beyaz un (300 ml'lik bardak ile)
1 ½ bardak tam buğday unu (300 ml'lik bardak ile)
1 silme tatlı kaşığından biraz az instant maya
Tüm malzemeleri üstteki sırayla ekmek makinenizin kovasına
yerleştirin. Mayayı unların ortasında açtığınız ufak bir çukurun içine gömün. Kovanın iyice yerleşmiş olduğundan emin olduktan sonra ekmeği “tam
buğday” programında çalıştırın. Mis gibi ekmek kokuları gelmeye başladığında
makinenin etrafında dolanmaya başlayın. Program bitene kadar bekleyin.
Afiyet olsun!
Harika gorunuyor...Şimdi kalkıp bu olculerle deneyecegım..
YanıtlaSilBilimsel arasitmalari hiçe sayan vegan militarizmidir. Ketojenik diyetler beyin tümöründen kansere epilepsiden diyabete çölyak hastaligindan otizme kadar bir çok modern hastaliga karsi tek koruma kalkanidir !! İdeolojinizi bilime alet etmeyin..
YanıtlaSilÇok iddialı şeyler söylemenize rağmen hiç referans vermemişsiniz.
Sil